21 juli 2024: shantycafé

Op zondag 21 juli is er van 15.00 tot 18.00 uur een shantycafé bij de Museumhaven in Gouda. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Er zijn optredens van shantykoor West Zuidwest en folkgroep Shepherd’s Pie, die beide twee keer optreden. Het shantycafé start om 15.00 uur met een sing-a-long. Vanaf 15.30 tot 17.15 uur zijn er optredens. En tot 18.00 uur wordt er weer vrij gezongen. De toegang is gratis.

Shepherd's Pie

Folkgroep Shepherd’s Pie

Shepherd’s Pie uit Hardinxveld-Giessendam vertolkt Ierse en Schotse folkmuziek, geïnspireerd door de Fureys en de Dubliners. De band bestaat uit 6 personen en begeleiden zichzelf met gitaar, mandoline, accordeon, trekharmonica en mondharmonica.  Hun bekendste nummers zijn Whiskey in the yar, The fields of Athenry en Wild Rover en er staan ook een aantal mooie ballads op hun repertoire.

Shantykoort West Zuidwest Gouda

Shantykoor West Zuidwest

West Zuidwest uit Gouda telt 25 enthousiaste zangers en muzikanten. Het koor legt zich toe op het zingen van originele shanties en seasongs en bezingt daarmee alle facetten van het ruige zeemansleven uit de glorietijd van de zeilvaart. Voor de muzikale begeleiding spelen de leden van het orkest op accordeon, gitaar en trom.

Sponsors

Sponsors zijn onmisbaar voor Songs about Fish and Ships. De shantycafés in 2024 worden ondersteund GoudApot, De Groene Computershop, Kraanbedrijf Nederhoff, IJsselhuis Museumhavencafé, Nils&Paul Internetbureau en de Vrienden van Songs about Fish and Ships