16 juni 2024: shantycafé

Op zondag 16 juni is er van 15.00 tot 18.00 uur een shantycafé bij de Museumhaven in Gouda. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Er zijn optredens van Pekel en Gouds Getij, die beide twee keer optreden. Het shantycafé start om 15.00 uur met een sing-a-long. Vanaf 15.30 tot 17.15 uur zijn er optredens. En tot 18.00 uur wordt er weer vrij gezongen. De toegang is gratis.

De mannen van de band Pekel

Pekel

De band Pekel brengt maritieme folk. Het publiek wordt onvermijdelijk meegesleurd door de verrassende arrangementen, gespeeld op een uitgebreid instrumentarium. De mannen van Pekel zijn een kruising tussen muzikanten op een schilderij van Breughel, de shantymen van een driemaster en ontwikkelaars van nieuw repertoire.

Gouds Getij

Gouds Getij

Koor Gouds Getij bestaat uit 25 vrouwen, begeleid door een aantal muzikanten. Ze brengen zang en muziek met een vleugje theater, geïnspireerd door alles wat er gebeurt op en rond het water.

Sponsors

Sponsors zijn onmisbaar voor Songs about Fish and Ships. De shantycafés in 2024 worden ondersteund GoudApot, De Groene Computershop, Kraanbedrijf Nederhoff, IJsselhuis Museumhavencafé, Nils&Paul Internetbureau en de Vrienden van Songs about Fish and Ships