30 juli 2022: festival Songs about Fish and Ships

Op zaterdag 30 juli 2022 geniet Gouda weer van shanties, liederen over de zee, de visvangst en het wel en wee van zeelieden tijdens het festival Songs about Fish and Ships. ’s Ochtend zijn er optredens bij diverse verzorgings- en verpleeghuizen. Van 13:00 tot 17:00 uur laten de acht groepen en koren hun liederen horen op podia langs het water in het historische hart van Gouda. Aan het einde van de middag komen de deelnemers bijeen voor een gezellige nazit met muziek bij So What (Vest 30, Gouda), de thuisbasis van het festival. Het festival is gratis toegankelijk.

Gouda 750 jaar

Het festival Songs about Fish and Ships is onderdeel van het evenement Gouda Waterstad 750 van 28 tot 31 juli 2022. We vieren dit jaar dat Gouda 750 jaar geleden stadsrechten kreeg, met als thema ‘Geef Gouda door’. Daar sluiten we graag bij aan met onze doelstelling: muziek en liederen doorgeven aan de volgende generatie.

Deelnemers

Deze groepen en koren zijn te zien en horen op de vier podia aan de Vest en Turfmarkt en in het IJsselpark in Gouda:
Onstuimig Schuim Seyl & TreylSeyl & Treyl
Shantycrew Buitenboord Enkhuizen 3
Fieramente Gouds Getij
Shantykoor West ZuidwestShantykoor West Zuidwest Paddy’s Passion

Overzicht optredens

Locatie (3) Amsterdams Verlaat is gewijzigd in Turfmarkt! Download het programma (pdf)

Fish and Ships 2022 - overzicht optredens Fish and Ships 2022 - deelmemers

kaartje locatiesHier vind je de podia

(1) So What (Vest, Gouda) is de thuisbasis én een van de podia van het festival. De andere podia zijn het (2) Werfhuis (ook aan de Vest), (3) Turfmarkt en (4) IJsselhuis (Museumhaven / Buurtje), allemaal in het historische hart van Gouda.

Foto’s

Bekijk hier een impressie van het festival Fish and Ships in juli 2022 (klik op de foto voor groot formaat).